Skip to main content

Met een spanplafond kunt u uw plafond goedkoop en snel afwerken of renoveren zonder stof of breekwerk.

Waarom kiezen voor een spanplafond?

  • Goedkoop en snel
  • Lichte draagconstructie
  • Geen kapwerken of stof
  • Lagere energiekosten
  • Creatief
  • Vlekbestendig en vrij van scheuren en barsten
  • In veel kleuren en prints, patronen en motieven verkrijgbaar
  • Beter akoestiek
  • Brandveilig
  • Kleurvast, waterbestendig, afwasbaar en schimmelwerend

Inspiratie

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is één van de mogelijkheden van een vals of verlaagd plafond. Een spanplafond is een doek uit kunststof dat strak aangespannen wordt en in daarvoor speciaal aangebrachte profielen wordt gemonteerd.

Een spanplafond wordt onder het bestaande plafond geplaatst. Zo wordt het oude plafond geheel behouden en zijn er dus geen sloopwerkzaamheden nodig. Dit is altijd interessant wanneer u de oude situatie behouden en bij opleveren terug moet brengen naar de oude staat.

Voordelen spanplafond:

Goedkoop en snel:

Een spanplafond kan op één dag geplaatst worden waardoor je slechts weinig werkuren moet betalen aan de vakman. Het is een kant en klaar plafond waardoor je geen extra kosten voor het schilderen of stucen van je plafond moet betalen.

Lichte draagconstructie:

Wanneer de huidige draagconstructie niet zeer sterk is, wordt er veelal gekozen voor een spanplafond. Die wordt aan de muren bevestigd en vormt dus geen gewicht voor het plafond. Bovendien fungeert een spanplafond als camouflage voor leidingen of een beschadigd plafond.

Geen kapwerken of stof: 

Doordat een spanplafond simpelweg op profielen wordt geplaatst, moet je zelfs je meubels niet verplaatsen en zijn er helemaal geen breekwerken nodig. Je blijft zo van een hoop stof en vuil gespaard.

Lagere energiekosten: 

De keuze om het plafond te verlagen heeft vaak te maken met de energiekosten. Hoe hoger je plafond, hoe meer warmteverlies. Als je kiest voor een spanplafond, kan je zelf de hoogte bepalen waardoor er minder warmte verloren zal gaan en je energiefactuur lager zal zijn.

Creatief: 

Je kan je creativiteit de vrije loop laten gaan met een spanplafond. Je kan de kleur of print van het doek kiezen en ook op de mogelijkheden van verlichting staat geen limiet. Ook kunt verschillende vormen in uw doek kwijt.

Betere akoestiek: 

Een spanplafond biedt dezelfde of zelfs een betere akoestiek dan een gewoon plafond.

Brandveilig: 

Een spanplafond geniet van uitstekend brandwerende eigenschappen: brandklasse M1 en B1.

Spanplafonds:

Zijn ook kleurvast, waterbestendig, afwasbaar en schimmelwerend.

Spanplafond, VerlichtingSpanplafond, Sportschool
Spanplafond, Showroom, Akoestiek plafond, lichtplafond

Mogelijkheden:

Kleuren & afbeeldingen: 

Een spanplafond is verkrijgbaar in vele kleuren, motieven en zelfs foto’s of afbeeldingen waardoor je je ruimte uiterst persoonlijk kan maken. Daarom kan een spanplafond in elk type interieur worden toegepast. Bovendien heb je keuze tussen een matte of een glanzende uitvoering van het doek.

Verlichting: 

Een spanplafond kan eveneens voorzien zijn van spots of zelfs van sfeerverlichting die tussen het echte plafond en het doek geplaatst wordt.

Materiaal doek: 

Zowel uitvoeringen uit PVC als uit polyester zijn mogelijk. Een plafond uit PVC wordt ook een warm spanplafond genoemd aangezien dit type aan de hand van een hittekanon aangebracht wordt. Door het doek te verwarmen kan het strakker aangespannen worden waardoor er geen plooien gevormd kunnen worden.

Akoestiek verbeteren: 

Een spanplafond biedt de oplossing voor de vervelende galm in jouw woning. Dankzij een akoestisch spanplafond wordt hier voor eens en voor altijd komaf mee gemaakt.

PRIJS SPANPLAFOND:

De prijs van een spanplafond wordt voornamelijk bepaald door de oppervlakte, het type spanplafond, de moeilijkheidsgraad, het aantal gewenste lichtpunten en het eventuele aanbrengen van isolatie. Gemiddeld betaal je tussen de 70 en 125 euro per vierkante meter (levering en plaatsing inbegrepen) voor een spanplafond in een ruimte met een doorsnee grootte.

Garantie certificaat:

Excellent Maison heeft een garantie beleid van 10 jaar op de spanplafond.